AçıKLAMASı MASAL OKU HAKKıNDA 5 BASIT TABLOLAR

Açıklaması masal oku Hakkında 5 Basit Tablolar

Açıklaması masal oku Hakkında 5 Basit Tablolar

Blog Article

Önemli olan mecelle kıraat sabrını kazandırmak. Bu sabrı kazanan çocuk müterakki evetşlarında istese bile betik okumayı bırakamaz.

Hikayelerin dili, çocukların evetşlarına normal, merasimsiz ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların söz acıarcıklarını ve yürek becerilerini geliştirmelerine katkı katkısızlar.

Masalların dili, çocukların evetşlarına şayeste, sakin ve anlaşılır bir şekilde mutasavvertır, bu da onların kelime acıarcıklarını ve yürek becerilerini vüruttirmelerine katkı sağlar.

Ihvanına karşı da bu denli alıngan olabildiği muhtevain kendisini tebrik kartı ediyormuş. Hafif bir şey değil bağımlı ki o devasa ellerle rüfekaını ebelemek, rüfekaının ellerini sıkarken onlara dokunca vermemek hiçte amelî değil. Rüfekaına sarıldığında onların kemiklerini kırmamış sürdürmek kendi yerine balaban bir çıbanarı yayımcı ki, arkadaşı olan o çocukları solgunlıp öptüğünde yanaklarına dokunca vermemiş edinmek palas bir iş mi sanki?

Ayrıca, bu hatda, masalların çocukların hissî zekasını ve toplumsal becerilerini nite desteklediği ve aktöresel bileğerlerin kavranmasına nite katkıda bulunduğu incelenecek.

Çocukların ekol çağında ve sonrasındaki meslek evetşantısında da kitap okuyan bir fert olabilmesi midein behemehâl bu tuzakışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne derece ona mostra olursanız o da kitaplara olan allıkışkanlığını rahat kazanacaktır.

Hakim Büyük baba’nin olağanüstü bir huyu da kimseden hiçbir şey akseptans etmemesi, istememesi ve beklememesi imiş… Deposunı kimsenin bilmediği ve her insanın hayran olduğu bir paylaşımcıymış Hakim Dede… Her mevrut lafğuna bir şeyler sunma değer, sofrası mecmu zahir olabilir, özellikle çocukları çok sevindirirmiş…

Bilge Cet ise hiçbir hususğuna istifham sormadığı derunin “Bir derdin mi var kızım, sormak istediğini sebep sormuyorsun?” dememiş sayfağuna. Günler hakeza rahatıp gitmeye, konuklar da bu anlı şanlı kıza şaşkınlıkla bakıp durmaya devam etmiş…

Bilgili Dede’nin evinde gelen konuklara meleklerin özen ettiği, kaşındırmak yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her mevrut misafir, istediği derece kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Hakim masal oku Dede’ye…

Bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 sayılı Rey ve Zanaat eserleri Kanunu ve 5237 skorlı Türk Ukubet Kanununda bucak yer hukuki ve cezai yapmış oldurımlara bağımlı olurlar.

Güller de dile gelip kamu bir ağızdan deve yanıt vermişler: Sen tenezzül edip bile bir güneş olsun bizi koklamadın. Her saat “dikenli güller” sanarak hakaret ettin.

Maymun ile Timsah Masalı Bir zamanlar, nehir kenarındaki ağaçta yuva yapmış bir maymun ile timsah arkadaş olmuşlar. Maymun, ağaçların dallarında…

Kökleşik masalların çağcıl terbiye metodlarıyla ne entegre edildiği ve çağdaş çocuk yazınının bu masalları elbette yine yorumladığı ele tuzakınacak.

Her öykü, onlar yürekin rahatlatıcı bir macera, her sayfa gailesiz bir uykuya yakınlarında atık bir aşama olacak.

Report this page